Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Bol Chikurin

Bol Chikurin

Numele acestui bol este chikurin (竹林), ceea ce inseamna „padure de bambusi“. Admiratia japonezilor fata de bambus este veche de secole si la fel de puternica in zilele noastre precum in trecut. Aceasta pentru ca din bambus se pot produce o multitudine de obiecte utile (bete de mancat, mobila, vesela, pana si schele), mugurii lui sunt comestibili si, la nivel estetic, este o planta esentiala pentru poporul nipon. Nu exista nici o gradina traditionala japoneza fara o mica cismea facuta din piatra si bambus, de o mare simplitate, dar sugerand perfect frumusetea naturii. Alaturi de brad si prun, bambusul a intrat de mult in cultura Asiei, nu doar a Japoniei, ca un simbol al perseverentei si rezistentei. Aceasta pentru ca cei trei copaci sunt singurii care rezista peste iarna grea. Din acest motiv, inca din secolul al XIII-lea, ei sunt numiti in Asia „Cei trei prieteni ai iernii“. Acest tip de bol se numeste okonomi don in Japonia, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „bol cu utilizare dupa bunul-plac“, putand fi folosit deopotriva pentru servirea orezului, a fructelor, pentru supe etc.
59,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Produs din Portelan, executat manual, in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan din aceasta regiune se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Din acest motiv, zona Mino are o traditie de olarit si Ceramica deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Numele acestui bol este chikurin (竹林), ceea ce inseamna „padure de bambusi“. Admiratia japonezilor fata de bambus este veche de secole si la fel de puternica in zilele noastre precum in trecut. Aceasta pentru ca din bambus se pot produce o multitudine de obiecte utile (bete de mancat, mobila, vesela, pana si schele), mugurii lui sunt comestibili si, la nivel estetic, este o planta esentiala pentru poporul nipon. Nu exista nici o gradina traditionala japoneza fara o mica cismea facuta din piatra si bambus, de o mare simplitate, dar sugerand perfect frumusetea naturii. Alaturi de brad si prun, bambusul a intrat de mult in cultura Asiei, nu doar a Japoniei, ca un simbol al perseverentei si rezistentei. Aceasta pentru ca cei trei copaci sunt singurii care rezista peste iarna grea. Din acest motiv, inca din secolul al XIII-lea, ei sunt numiti in Asia „Cei trei prieteni ai iernii“. Acest tip de bol se numeste okonomi don in Japonia, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „bol cu utilizare dupa bunul-plac“, putand fi folosit deopotriva pentru servirea orezului, a fructelor, pentru supe etc. Bolul poate fi folosit in cuptorul cu microunde si, de asemenea, poate fi pus in masina de spalat vase.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Bol Chikurin

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Lungime -
Dimensiune -
Latime -
format -

Content

Loading...