Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

BOL KOIMARI BRAD-BAMBUS-PRUN

BOL KOIMARI BRAD-BAMBUS-PRUN

Numele acestui bol, de altfel, este Ko Imari, adica „(Portelan) Imari clasic“. Cealalta parte a numelui bolului, shouchikubai (松竹梅), inseamna „brad, bambus, prun“, copaci indragiti nu numai in Japonia, ci in toata Asia. Deseori obiectele artizanale japoneze sunt impodobite cu desene sau gravuri ce reprezinta acesti trei copaci. Ei sunt admirati in Asia pentru faptul ca rezista peste iarna si nu se usuca pe masura ce vine frigul, fiind numiti, din acest motiv, „Cei trei prieteni ai iernii“ (歲寒三友 – citit saikan sanyuu in limba japoneza si suihan sanyou in chineza), o denumire existenta inca din secolul al XIII-lea in China. Acest tip de bol se numeste okonomi don in Japonia, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „bol cu utilizare dupa bunul-plac“, putand fi folosit deopotriva pentru servirea orezului, a fructelor, pentru supe etc.
89,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Produs din Portelan, executat manual, in orasul Arita din sudul Japoniei. Stilul de Portelan din aceasta regiune este foarte renumit in Japonia (se numeste Arita-yaki, adica olarit/Portelan Arita), iar produsele Arita sunt mai scumpe decat Ceramica din alte zone, cum ar fi cea din prefectura Gifu, de unde provine 60% din toata Ceramica nipona. Traditia Arita are 400 de ani vechime, iar in anul 1977 guvernul japonez a desemnat arta Portelanului Arita „traditie/comoara nationala“. Se pare ca Europa a descoperit Portelanul nipon prin produsele Arita, care erau masiv exportate in secolele XVII–XIX. Diferentele intre stilul Arita si alte scoli de olarit din Japonia ar fi accentul pe culori mai vii, intense, precum rosu, prezenta mai multor culori pe obiectele de Portelan, dar si modelele grafice mai complexe. Este de remarcat faptul ca Portelanul Arita se mai numeste si Imari, dupa portul din apropierea orasului Arita prin care majoritatea produselor de Portelan erau trimise catre alte regiuni din Japonia sau catre alte tari. Asadar, in ziua de azi, Portelanul Arita sau Portelanul Imari se refera la acelasi lucru. Numele acestui bol, de altfel, este Ko Imari, adica „(Portelan) Imari clasic“. Cealalta parte a numelui bolului, shouchikubai (松竹梅), inseamna „brad, bambus, prun“, copaci indragiti nu numai in Japonia, ci in toata Asia. Deseori obiectele artizanale japoneze sunt impodobite cu desene sau gravuri ce reprezinta acesti trei copaci. Ei sunt admirati in Asia pentru faptul ca rezista peste iarna si nu se usuca pe masura ce vine frigul, fiind numiti, din acest motiv, „Cei trei prieteni ai iernii“ (歲寒三友 – citit saikan sanyuu in limba japoneza si suihan sanyou in chineza), o denumire existenta inca din secolul al XIII-lea in China. Acest tip de bol se numeste okonomi don in Japonia, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „bol cu utilizare dupa bunul-plac“, putand fi folosit deopotriva pentru servirea orezului, a fructelor, pentru supe etc. Bolul poate fi folosit in cuptorul cu microunde si, de asemenea, poate fi pus in masina de spalat vase.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: BOL KOIMARI BRAD-BAMBUS-PRUN

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Lungime -
Dimensiune -
Latime -
format -

Content

Loading...