Produs din Portelan, executat manual, in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan din aceasta regiune se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Din acest motiv, zona Mino are o traditie de olarit si Ceramica deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Numele bolului semnifica mai multe lucruri. in primul rand, tako (蛸) inseamna „caracatita“ si, dupa cum se poate vedea pe bol, modelul de baza aminteste de tentaculele unei caracatite. Karakusa (唐草) indica stilul ornamental de pe vase sau obiecte de arta obtinut prin repetitia unui model grafic de baza. in cazul acestui bol, tentaculele de caracatita se repeta pe toata suprafata lui. Este de remarcat ca in Japonia acest model artistic, tako karakusa, se regaseste si pe alte obiecte culinare, cum ar fi farfurii, cani, boluri pentru desert etc., fiind relativ des intalnit. in sfarsit, sanuki se refera la un anumit stil de taitei japonezi (numiti sanuki udon), produs in prefectura Kagawa, in sudul tarii. Taiteii sunt foarte grosi, dar moi si cu un gust foarte placut, fiind preparati din grau, sare, sos de soia si un extras de peste. Acest bol este folosit pentru servirea taiteilor, avand o capacitate mare, dar, bineinteles, el poate fi folosit si pentru alte supe. Bolul poate fi pus in cuptorul cu microunde si, de asemenea, in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |