Produs din Ceramica, executat manual, in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan din aceasta regiune se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Din acest motiv, zona Mino are o traditie de olarit si Ceramica deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Numele bolului este Ume, ceea ce inseamna „prun“ in limba japoneza. Florile pictate pe el sunt flori de prun, foarte indragite in Japonia pentru ca prunul este primul copac care infloreste la inceput de an, in luna februarie, cand inca este frig, si astfel vesteste primavara. Se poate spune ca prunul are in Japonia aceeasi simbolistica precum ghiocelul la noi in tara. Acest tip de bol se numeste okonomi don in Japonia, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „bol cu utilizare dupa bunul-plac“, putand fi folosit deopotriva pentru servirea orezului, a fructelor, pentru supe etc. Bolul poate fi folosit in cuptorul cu microunde si, de asemenea, poate fi pus in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |