Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Împachetare gratuită
Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită
Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor
Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Aceasta oala este produsa de firma japoneza Koyo Toki, in orasul Toki, prefectura Gifu (asemanarea numelor este o coincidenta – Toki scris 陶器 inseamna „vesela de Ceramica“, iar scris 土岐 este numele orasului). Zona din jurul orasului Toki se numeste Mino si acolo se produc peste 60% din toate ceramicile si obiectele de Portelan din Japonia, intrucat solul este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Tehnica de Ceramica si Portelan din aceasta regiune se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia, avand o traditie deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Acest tip de oala se numeste nabe si se regaseste in aproape oricare bucatarie din Japonia. Japonezii o folosesc deseori pentru supe si tocane, mai ales in sezonul rece. La restaurante se poate comanda mancare nabe, si pe masa, intre clientii obositi dupa o zi lunga de munca, se pune un mic aragaz cu oala pe el, in care fierbe incet supa cu tot felul de legume si peste, intr-o atmosfera deosebit de placuta. Fiecare isi ia cate putin din oala, intr-un bol, si cina relaxata poate dura astfel mult, chelnerii adaugand la cerere din nou supa si legume, peste, crab sau carne de vita. Supa de baza este un amestec de sos de soia, putin otet de orez si zahar, cat sa dea gust, accentul cazand pe legume, carne, peste, toate gatite la foc mic si proaspete.
Scrie propria ta recenzie
Mai multe informatii
Material | Ceramica |
---|---|
Dimensiune | - |
Content