Produs din Ceramica, executat manual in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan specifica acestei regiuni se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Zona Mino are o traditie de olarit deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Aceasta cana este tipica pentru servirea ceaiului verde la o masa de sushi. Forma oarecum asimetrica este foarte apreciata in Japonia, iar culoarea canii este de asemenea des intalnita acolo, amintind de jad. Cana poate fi folosita in cuptorul cu microunde si, de asemenea, poate fi pusa in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |