Produs din Portelan, executat manual in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan specifica acestei regiuni se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Zona Mino are o traditie de olarit deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. in Japonia aceasta cana se foloseste pentru servirea ceaiului verde. Numele ei se refera la culoarea si designul particulare – nuanta de albastru era folosita in China la finalul epocii Ming (secolul al XVII-lea), iar repetitia unui model geometric de baza pe toata suprafata canii este tot un stil ornamental chinezesc, inventat in orasul Jingdezhen (景徳鎮), renumit ca fiind capitala Portelanului chinezesc. Cana poate fi folosita in cuptorul cu microunde si poate fi pusa in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |