Produs din Ceramica, executat manual in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan specifica acestei regiuni se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Zona Mino are o traditie de olarit deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. in Japonia aceasta cana se foloseste pentru servirea ceaiului verde. Numele canii vine de la zicala bine-cunoscuta in Japonia shichiten hakki (七転八起), ceea ce inseamna literal „sapte cazaturi, opt ridicari“ – asadar un indemn de a fi puternic si rezistent in fata greutatilor vietii si de a nu te da batut. Pe cana este desenata de asemenea figura lui Daruma, fondatorul budismului Zen, care a adus religia din India in China in secolul VI e.n. Lui i se atribuie aceasta zicala. Cana poate fi folosita in cuptorul cu microunde si poate fi pusa in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |