Acest ceaun de fonta este produs de firma nipona Oigen, fondata in anul 1852. Aflandu-se in nordul Japoniei (prefectura Iwate), firma este specializata in manufacturarea ustensilelor de bucatarie dupa metode traditionale si este una dintre cele mai renumite firme de produse din fier si fonta. Fonta cu un procent ridicat de fier este foarte apreciata in cultura culinara nipona intrucat transmite caldura uniform, mentine temperatura mancarii gatite mult timp, este grea, ceea ce confera produsului rezistenta, si din aceste motive este deseori folosita si la fabricarea ceainicelor. Acest ceaun reda forma clasica a oalelor de gatit japoneze. Greutatea lui (aproape 3,5 kg), forma curbata, toarta proeminenta si mai ales capacul de lemn (din cedru japonez) redau exact imaginea oalelor folosite de secole in zonele rurale din Japonia. Ceaunul poate fi folosit pentru prepararea diverselor retete culinare, dar este menit mai ales pentru a fierbe la foc mic carne si legume, caldura raspandita uniform patrunzand mancarea in mod extrem de eficient. Numele ceaunului, nikomi (煮込み), se refera la stilul de gatit preparate culinare prin fierberea ingredientelor mult timp la foc mic (echivalentul termenului stew din limba engleza sau al lui ragout din franceza). Ceaunul poarta simbolul SG (Safe Goods), conferit de Asociatia Japoneza Pentru Siguranta Produselor. Aceasta inseamna ca satisface toate standardele de siguranta cerute de Asociatie si ca este un produs de o foarte inalta calitate.
Mai multe informatii
Material |
Fonta |
Dimensiune |
- |