Acest ceaun de fonta este produs de firma Chubu, fondata in anul 1942. Aflandu-se in prefectura Mie, nu departe de Kyoto, firma este specializata in manufacturarea ustensilelor de bucatarie dupa metode traditionale. Fonta cu un procent ridicat de fier este foarte apreciata in cultura culinara nipona intrucat transmite caldura uniform, mentine temperatura mancarii gatite mult timp, este grea, ceea ce confera produsului rezistenta, si, din aceste motive, este deseori folosita si la fabricarea ceainicelor. Acest ceaun reda forma clasica a oalelor de gatit japoneze. Greutatea lui (aproape 2,5 kg), forma curbata, toarta proeminenta si mai ales capacul de lemn (din chiparos japonez) redau exact imaginea oalelor folosite de secole in zonele rurale din Japonia. De fapt, numele ceaunului, yamaga, inseamna „casa de la munte“ si, cum trei sferturi din teritoriul Japoniei este acoperit de munti, numele trimite la casele traditionale din zona rurala. Ceaunul poate fi folosit pentru prepararea diverselor retete culinare, dar este menit mai ales pentru a fierbe la foc mic carne si legume, caldura raspandita uniform patrunzand mancarea in mod extrem de eficient.
Mai multe informatii
Material |
Fonta |
Dimensiune |
- |