Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

CUTIE BENTO AI SHINKOU 13015

CUTIE BENTO AI SHINKOU 13015

Designul grafic al capacului acestei cutii bentō are ca temă trei pisicuțe frați, pe nume Kuro (negru), Shiro (alb) și Mike (cu pete). Întrucât ele sunt desenate ca mergând una după alta, liniștite, ideea este de avansare în spațiu fără aglomerație, de unde și numele cutiei – shinkou, ceea se traduce ca „înaintare lejeră în trafic”. Acesta este un joc al producătorului, existând și o altă cutie bentō similară, pe al cărui capac cei trei frați pisici apar ca mergând unul după altul înghesuiți, pe trei rânduri, ideea fiind de aglomerație.
Conform instrucțiunilor din limba japoneză, cutia trebuie folosită la temperaturi între -20 și 140 de grade Celsius. Se poate folosi atât în cuptorul cu microunde cât și în mașina de spălat vase. Producătorul menționează faptul că deși cutia este concepută să fie cât mai ușoară (290 grame), ea este făcută din poliester rășinos japonez, un material solid, rezistent la zgârieturi. De asemenea, deși conținutul ei poate fi încălzit intens la cuptorul cu microunde, cutia poate fi luată în mână fără a provoca arsuri. În cazul încălzirii la cuptorul cu microunde, însă, este necesar să scoateți capacul de plastic din interiorul cutiei.
125,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Bentō (弁当) reprezintă o porție de mâncare, de obicei făcută în casă și stocată apoi într-o cutiuță tradițională japoneză, ușor de transportat în diverse locuri, fie la locul de muncă, fie la școală, liceu sau facultate, pentru pauza de masă. Un bentō tradițional conține orez, carne și legume. În ceea ce privește cutia, materialele utilizate variază de la cele de unică folosință până la lemn de diferite esențe, lăcuit, de diverse culori și cu modele felurite. În Japonia, bentō se pot găsi în foarte multe locuri – mici prăvălii, stații de metrou, magazine specializate în bentō; totuși, japonezii preferă să-și rezerve timp ca să pregătească în casă bentō pentru cei dragi. Bentō își are originea în perioada Kamakura (1185–1333), când a început să se dezvolte tradiția orezului uscat numit hoshi-ii (糒), care era stocat într-o punguță. În perioada Edo (1603–1868), cultura bentō s-a răspândit și a devenit mult mai rafinată. Călătorii purtau un koshibentō (腰弁当 – bentō de brâu) – o cutiuță din bambus în care se găseau mai multe onigiri (chifteluțe de orez) învelite în frunze de bambus. În epoca Meiji (1868–1912) s-au vândut pentru prima dată bentō în stațiile de tren, și tot în aceeași perioadă s-a răspândit obiceiul de a avea un bentō pregătit pentru pauza de masă de la școală ori de la locul de muncă. Între 1912 și 1926 (perioada Taishō) cultura bentō a avut de suferit, existând și o mișcare ce dorea interzicerea acestuia în școli din cauză că o cutie de aluminiu pentru stocarea mâncării devenise un lux, iar diferențele dintre copii se făceau simțite în acest fel. După cel de-al Doilea Război Mondial, tradiția de a avea bentō a continuat să-și piardă din popularitate, studenții și profesorii putând beneficia de prânz gratuit în cadrul instituției de învățământ. Din 1980 însă, odată cu intrarea în uz a cuptoarelor cu microunde și cu dezvoltarea supermarketurilor, bentō a revenit în forță. În Japonia, un bentō făcut acasă de către sau pentru cei dragi se bucură de mare apreciere. Fie că reprezintă pachetul pentru pauza de masă de la muncă sau de la școală, fie că este vorba de preparate pentru un picnic sau pentru o excursie, bentō este o alegere nu doar gustoasă, ci și practică. Opțional, cutia poate fi împachetată într-un furoshiki (material textil tradițional japonez), care servește atât ca punguță, cât și ca față de masă, atunci când luați prânzul.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: CUTIE BENTO AI SHINKOU 13015

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material Polyester
Lungime -
Dimensiune 14.5x10x8 cm
Latime -
format -

Content

Loading...