Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

VAZA KUTANI 5.5 SAKURA GINSAI K5-1212

VAZA KUTANI 5.5 SAKURA GINSAI K5-1212

Această vază japoneză poartă numele de Sakura Ginsai (桜銀彩), care înseamnă „Flori de cireș, (pe fundal) argintiu“ (pronunția în limba română este sakura ghinsai). E de menționat că această vază este de tipul ichirin (一輪生), adică este concepută pentru o singură floare, nu mai multe. De aceea, gura vazei e mai mică, nu largă pentru a permite aranjarea unui întreg buchet. Ichirin este un termen din tradiția Ikebana. Rin înseamnă „floare înflorită“, iar ichi înseamnă „unul, una“. Deși aranjamentele florale bogate sunt apreciate în Japonia, frumusețea unei singure flori puse într-o vază mică este mai aproape de conceptul japonez tradițional de frumusețe simplă, dar adâncă. Buchetele mari sunt, bineînțeles, prezente atât la evenimente deosebite, precum nunți sau ceremonii de absolvire a facultății, cât și la concursurile de Ikebana, dar în casele japoneze cel mai adesea se găsesc vaze mici cu câte o singură floare în ele. Sakura este cireșul japonez, cel mai îndrăgit copac din Japonia. Sakura este cireșul japonez, cel mai îndrăgit copac din Japonia. Există mai multe specii de cireș, majoritatea înflorind la sfârșit de martie și început de aprilie. Pentru japonezi, înflorirea cireșilor este un motiv de sărbătoare, simbolizând venirea primăverii și începutul unui nou ciclu de viață. În același timp, este și un motiv de reflecție asupra efemerității vieții – deși sunt de o frumusețe răpitoare, florile de cireș nu țin mai mult de 8-9 zile. Dar acea săptămână este cu totul deosebită pentru japonezi, mulți adunându-se sub cireșii în plină floare și delectându-se cu muzică, mâncare, sake. În Tokyo există un parc foarte mare, plin de cireși, Parcul Ueno, unde în fiecare an se adună puzderie de oameni ca să sărbătorească pomii înfloriți. Ei întind meticulos prelate în jurul cireșilor și stau pe ele în grupuri, povestind, mâncând gustări tradiționale și cântând. În spirit japonez, după încheierea evenimentului parcul este lăsat la fel de curat precum era înainte de începerea lui.


255,01 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.

Această vază este fabricată de firma Kutani Nagomi Ino Seiho, fondată în anul 1919 și aflată în prefectura Ishikawa (zona de centru-nord a Japoniei). Deși majoritatea obiectelor de ceramică și porțelan japoneze sunt produse în prefectura Gifu, tradiția Kutani este foarte apreciată și, într-un fel, mai de nișă. Designul vaselor Kutani este complex (tema cel mai des folosită este frumusețea naturii), cu motive variate și culori vii, iar procesul de producție este laborios, având nu mai puțin de 13 etape principale. Din această cauză, dar și pentru că toate obiectele Kutani sunt lucrate manual, prețul produselor este în general mai mare comparativ cu alte ceramici sau porțelanuri. Produsele Kutani sunt, practic, o versiune de lux a ceramicilor folosite în masă în Japonia. Guvernul Japoniei a desemnat arta Kutani drept „artă tradițională“ în anul 1975. Cât despre tradiția de ceramică și porțelan Kutani, se pare că aceasta a luat naștere acum 350 de ani, la inițiativa guvernatorului acelei zone, pe nume Maeda Toshiharu (前田利治, 1618–1660), un om pasionat de cultură și arte. La jumătatea secolului al XVII-lea, în zona Kutani (九谷 – literal „Nouă Văi“) s-au descoperit minerale potrivite pentru producerea porțelanului de foarte bună calitate. Guvernatorul Maeda a trimis artiști în prefectura Saga (în sudul Japoniei), cel mai faimos centru de porțelanuri din acele vremuri, să deprindă la rândul lor arta ceramicii. Maeștrii Kutani foloseau doar cinci culori de bază (verde, galben, roșu, mov, albastru închis) și erau foarte minuțioși în procesul de glazurare a vaselor. Este un mister încă nedezlegat de istorici de ce anume tradiția Kutani a dispărut brusc pe la anul 1700. Ipoteza cea mai răspândită este aceea că situația financiară a guvernului local, care susținea activ arta Kutani, se deteriorase drastic, iar cum cererea de produse Kutani era foarte scăzută în rândul populației, fiind obiecte scumpe, artizanii au fost nevoiți să-și abandoneze meseria. Cert este însă că, după încă un secol, tradiția Kutani a renăscut și în timp a căpătat un avânt şi mai mare, ceramicile și porțelanurile Kutani impresionând privirile europenilor la Marea Expoziție de la Viena din anul 1873. Obiectele de artă Kutani produse între anii 1655 și 1700 se numesc Ko-Kutani („Kutani Vechi“), iar cele apărute după anul 1831 se numesc Saiko-Kutani („Kutani Reînviat“). Tradiția Saiko-Kutani, care continuă și astăzi, are cinci stiluri de bază: Iidaya (figuri de oameni pictate minuțios în doar două culori, roșu și auriu), Mokubei (influențat de stilul de pictură chinez), Yoshidaya (de obicei numai plante și animale și patru culori – galben, verde, mov, albastru închis), Eiraku (modele pictate cu auriu pe fond roșu) și Shouza (un stil mixt, care îmbină elemente din toate celelalte patru stiluri).

Această vază japoneză poartă numele de Sakura Ginsai (桜銀彩), care înseamnă „Flori de cireș, (pe fundal) argintiu“ (pronunția în limba română este sakura ghinsai). E de menționat că această vază este de tipul ichirin (一輪生), adică este concepută pentru o singură floare, nu mai multe. De aceea, gura vazei e mai mică, nu largă pentru a permite aranjarea unui întreg buchet. Ichirin este un termen din tradiția Ikebana. Rin înseamnă „floare înflorită“, iar ichi înseamnă „unul, una“. Deși aranjamentele florale bogate sunt apreciate în Japonia, frumusețea unei singure flori puse într-o vază mică este mai aproape de conceptul japonez tradițional de frumusețe simplă, dar adâncă. Buchetele mari sunt, bineînțeles, prezente atât la evenimente deosebite, precum nunți sau ceremonii de absolvire a facultății, cât și la concursurile de Ikebana, dar în casele japoneze cel mai adesea se găsesc vaze mici cu câte o singură floare în ele. Sakura este cireșul japonez, cel mai îndrăgit copac din Japonia. Sakura este cireșul japonez, cel mai îndrăgit copac din Japonia. Există mai multe specii de cireș, majoritatea înflorind la sfârșit de martie și început de aprilie. Pentru japonezi, înflorirea cireșilor este un motiv de sărbătoare, simbolizând venirea primăverii și începutul unui nou ciclu de viață. În același timp, este și un motiv de reflecție asupra efemerității vieții – deși sunt de o frumusețe răpitoare, florile de cireș nu țin mai mult de 8-9 zile. Dar acea săptămână este cu totul deosebită pentru japonezi, mulți adunându-se sub cireșii în plină floare și delectându-se cu muzică, mâncare, sake. În Tokyo există un parc foarte mare, plin de cireși, Parcul Ueno, unde în fiecare an se adună puzderie de oameni ca să sărbătorească pomii înfloriți. Ei întind meticulos prelate în jurul cireșilor și stau pe ele în grupuri, povestind, mâncând gustări tradiționale și cântând. În spirit japonez, după încheierea evenimentului parcul este lăsat la fel de curat precum era înainte de începerea lui.

Vaza este executată manual, cu un minim ajutor din partea ustensilelor automate. Producătorii de ceramici și porțelanuri Kutani se mândresc, de altfel, cu faptul că au ales să nu automatizeze procesul de fabricaţie pentru a atinge producție de masă, ci să se concentreze pe fiecare produs individual în parte. Factorul uman rămâne astfel decisiv, și în interiorul nici unui model nu există două produse identice.  

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: VAZA KUTANI 5.5 SAKURA GINSAI K5-1212

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Lungime -
Dimensiune -
Latime -
format -

Content

Loading...