Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Farfurie Platou Kinyou Sora

Farfurie Platou Kinyou Sora

Această farfurie este din porțelan și este produsă în zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de ceramică și porțelan specifică acestei regiuni se numește Mino-yaki și este cea mai cunoscută în Japonia. Peste 60% din producția niponă de ceramică și porțelan provine din această regiune, al cărei sol este bogat în argilă, fier și alte elemente necesare olăritului. Zona Mino are o tradiție de olărit deosebit de lungă. Fragmente de ceramică datând din secolul VII e.n. au fost descoperite în regiune, iar numele Mino asociat cu olăritul apare în sursele istorice încă din anul 905. În 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „tradiție/comoară națională“.
Kinyou reprezintă un stil de ceramică ce a apărut în timpul dinastiei Song (960–1279) și a continuat să se dezvolte în timpul dinastiei Ming (1368–1644) în regiunea Henan din China. Caracteristica principală a acestui stil, pe care japonezii l-au adoptat ulterior, este glazura de culoare albastră-turcoaz, foarte îndrăgită în prezent, care desăvârşeşte aspectul obiectului de ceramică. Numele acestui platou este sora (空), cuvânt japonez care înseamnă „cer“, făcându-se, prin intermediul lui, comparație între culoarea cerului și albastrul glazurii. Platoul poate fi pus în mașina de spălat vase.
65,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Această farfurie este din porțelan și este produsă în zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de ceramică și porțelan specifică acestei regiuni se numește Mino-yaki și este cea mai cunoscută în Japonia. Peste 60% din producția niponă de ceramică și porțelan provine din această regiune, al cărei sol este bogat în argilă, fier și alte elemente necesare olăritului. Zona Mino are o tradiție de olărit deosebit de lungă. Fragmente de ceramică datând din secolul VII e.n. au fost descoperite în regiune, iar numele Mino asociat cu olăritul apare în sursele istorice încă din anul 905. În 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „tradiție/comoară națională“. Kinyou reprezintă un stil de ceramică ce a apărut în timpul dinastiei Song (960–1279) și a continuat să se dezvolte în timpul dinastiei Ming (1368–1644) în regiunea Henan din China. Caracteristica principală a acestui stil, pe care japonezii l-au adoptat ulterior, este glazura de culoare albastră-turcoaz, foarte îndrăgită în prezent, care desăvârşeşte aspectul obiectului de ceramică. Numele acestui platou este sora (空), cuvânt japonez care înseamnă „cer“, făcându-se, prin intermediul lui, comparație între culoarea cerului și albastrul glazurii. Platoul poate fi pus în mașina de spălat vase.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Farfurie Platou Kinyou Sora

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Lungime -
Dimensiune -
Latime -
format -

Content

Loading...