Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

KENDAMA YOSEGI

KENDAMA YOSEGI

Kendama (けん玉 sau 剣玉) este o jucărie foarte răspândită și îndrăgită în Japonia, având ca elemente principale următoarele componente: corpul de bază din lemn, ken 剣, vârful, kensaki 剣先, cele trei cupe de dimensiuni diferite: cea mai mare, ōzara 大皿, cea de la bază, chūzara 中皿, și cea mică, kozara 小皿, bila de lemn, tama 玉, găurită doar la un capăt, care este atașată printr-o sfoară, ito 糸, la corpul principal. Jocul constă în a arunca bila cu scopul de a o poziționa fie în vârful corpului principal, fie într-una dintre cele trei cupe. La prima vedere pare extrem de simplu, însă există un număr nelimitat de tehnici pentru a obţine acest rezultat, și tocmai de aceea kendama este atât de populară.
Contrar a ceea ce se crede îndeobşte, acest joc nu a luat naștere în Japonia. Există mai multe teorii în legătură cu originea lui: ar fi apărut fie în Franța secolului al XVI-lea, fie în Grecia sau în China. Epoca Edo (1603–1868) marchează începuturile existenței jocului în Japonia. Data exactă la care kendama a devenit populară în Japonia nu este cunoscută, însă din anii 1780 este atestată folosirea ei de către adulți într-un joc ce implica și consumul de băuturi alcoolice: orice jucător care făcea o greșeală era nevoit, drept pedeapsă, să consume alcool.
De-a lungul timpului, kendama a căpătat tot mai multă popularitate, iar în epoca Taisho (1912–1926), mai precis în anul 1919, a fost pusă în vânzare precursoarea kendamei de astăzi, numită Mingea Nichigetsu şi având aspectul pe care îl cunoaştem azi. Denumirea de Nichigetsu, „soare și lună“, se datora formei bilei – asemenea soarelui – și a cupelor – care aminteau de o semilună. Începând din acel moment și apoi în epoca Showa (1926–1989), kendama a devenit un bestseller în Japonia, iar în anul 1975 a fost fondată Asociația Japoneză de Kendama, care-i încurajează pe copii să participe la competiții dedicate acestui joc. Astfel, jocul a devenit din ce în ce mai cunoscut (aproape ca un sport național) în rândul elevilor, iar obiectivul asociației este astăzi să promoveze kendama la nivel internațional.
Modelul Yosegi este deosebit, întrucât are mânerul format dintr-un mozaic de lemn. Yosegi este un tip de tâmplărie tradițională niponă (recunoscută ca atare de Ministerul Comerțului și Industriei din Japonia) care a apărut prin secolul al XVI-lea. Secretul artei yosegi constă în a combina diverse feluri de lemn, de culori și texturi diferite, într-un produs unitar cu design geometric. Copacii folosiți în principal sunt salba-moale pentru culoarea alb, copacul Katsura pentru negru, dudul pentru galben, copacul de camfor pentru maro, cedrul chinezesc pentru roșu etc. Produsele yosegi sunt toate confecționate manual, motiv pentru care în Japonia sunt mai valoroase decât produsele de lemn industriale și necesită mult timp pentru finisare. Odată cu modernizarea și industrializarea rapidă a societății, numărul de artizani yosegi a scăzut substanțial în Japonia.
99,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: KENDAMA YOSEGI

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Dimensiune -

Content

Loading...