Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Pisicute Maneki zei ai fericirii

Pisicute Maneki zei ai fericirii

Aceste figurine înfățișează doi dintre cei Șapte Zei ai norocului, sub formă de pisici maneki: Ebisu (恵比寿), zeu al prosperității, bunăstării şi bogăţiei afacerilor, a recoltelor și a hranei în general, considerat protectorul pescarilor și reprezentat de aceea în veșminte specifice lor, cu o pălărie pescărească pe cap, o undiță și un pește de dimensiuni mari în mâna dreaptă, simbolizând mesele bogate. Și Daikokuten (大黒天), zeul comerțului și al prosperității. Acesta din urmă este considerat și protectorul bucătarilor, al fermierilor şi al bancherilor. De asemenea, este socotit vânător de demoni, existând o legendă potrivit căreia Daikokuten ar fi atârnat un talisman sacru de ramura unui copac din grădina sa şi ar fi reuşit astfel să prindă un demon. Reprezentările lui au, toate, câteva trăsături specifice: zâmbet pe chip, picioare scurte, pălărie pe cap și un sac mare în mână, în care se află obiecte de preţ. Daikokuten este un zeu sincretic – rezultat al contopirii dintre zeitatea budistă a morții, Mahākāla, și cea shintō, Ōkuninushi.
Pe plăcuța din spatele celor două pisicuțe maneki scrie „Shiawase koi koi. Yatte koi”, ceea ce înseamnă „Fericire, vino, vino!“.
129,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Acest produs este din ceramică tradițională niponă, provenind din zona Seto, Yakushi, nu departe de Nagoya. Firma care produce aceste obiecte decorative are tradiție încă din secolul al XIX-lea, iar acest tip de ceramică se numește Yakushi-gama (ceramică de Yakushi). În Japonia, figurina pisicii cu una sau două labe ridicate este foarte răspândită și se numește maneki neko (maneku – a invita, a chema, neko – pisică), dar există reprezentări ale pisicii în numeroase alte poziții. Figurinele au dimensiuni diverse și sunt așezate la intrarea în magazine, în restaurante, în sufrageria caselor etc., crezându-se că ele „cheamă“ cu laba ridicată norocul pentru posesor. E de menționat că și culorile pisicii au o simbolistică: albul reprezintă fericirea, roșul semnifică alungarea bolilor, iar negrul sau albastrul semnifică îndepărtarea spiritelor rele. Tradiția maneki neko este veche de cel puțin patru secole, însă originea ei este neclară. O poveste răspândită în Japonia ne spune că un nobil, mergând odată la vânătoare, a trecut prin fața unui templu, și pisica starețului l-a chemat, din poarta templului, cu laba ridicată. Imediat ce nobilul a poposit la templu, a început o ploaie torențială. Mulțumit că datorită pisicii a scăpat de vijelie, nobilul a donat mulți bani pentru restaurarea templului, iar pisica a devenit faimoasă.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Pisicute Maneki zei ai fericirii

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
format -

Content

Loading...