Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

NOREN PATRU ANOTIMPURI LUNA 85 x 150 cm

NOREN PATRU ANOTIMPURI LUNA 85 x 150 cm

Imaginea reprodusă pe acest noren înfățișează mai mulți iepuri (“usagi” în limba japoneză). Iepurele este foarte important în cultura japoneză, precum este și la chinezi, fiind un animal care reprezintă o zodie. În plus, în toată Asia există o poveste veche de peste două mii de ani despre un iepure mitologic care locuiește pe lună (de aici și prezența lunii în imaginea reprezentată pe noren) și este mereu ocupat să prepare un elixir din plante magice cu ajutorul căruia zeii capătă nemurirea. În Japonia, iepurii sunt un simbol pentru pace, căldură, lipsă de agresivitate, dar și un simbol al fertilității.

De asemenea, iepurele este privit ca un animal care face ca ghinionul să dispară. Această asociere este mai degrabă lingvistică. Mai precis, cuvântul „iepure“ se scrie 兎 în chineză și în japoneză, iar „a scăpa“ de nenorociri sau ghinioane se scrie cu un caracter similar, și anume 免. Iepurele apare și în proverbele japoneze – de exemplu „usagi o mite inu o yobu” (兎を見て犬を呼ぶ) înseamnă „a chema câinele (de vânătoare) după ce vezi iepurele“. Zicala aceasta se referă la situațiile în care oamenii reacționează prea târziu și nu obțin ceea ce vor.

În partea stângă a acestei perdele noren sunt scrise cuvintele „matsuyoi ni tsuki o miagete mono omou” (待宵に月を見上げてもの思ふ), care pot fi traduse în limba română „așteptând să cadă seara, ridicând ochii la lună, gândurile fug în toate direcțiile”. Perdeaua are dimensiuni de 85 x 150cm, este din poliester special japonez, gros, durabil, și se spală doar de mână, la 30 de grade. Poate fi călcat, dar doar la temperaturi medii.
225,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Noren (暖簾) sunt despărțitoare textile dreptunghiulare, tradițional japoneze, agățate la intrări, între camere, sau pe pereți. În mod obișnuit, acestea au una sau mai multe deschizături verticale care permit o vedere sau o trece mai ușoară. Multe magazine de cartier din Japonia și mai toate restaurantele tradiționale japoneze au o perdea Noren la intrare, perdea pe care scrie numele localului sau este desenat simbolul acestuia. Există și expresia „noren o orosu”, adică „a da jos perdeaua Noren”, cu două semnificații – fie a încheia programul de lucru la magazin sau restaurant la finalul zilei, fie a închide afacerea permanent. În prezent, perdelele Noren pot fi confecționate din diferite materiale și pot avea mărimi, culori și modele extrem de variate. În trecut, acestea erau de culoare albastră, cu sigiliul de culoare albă. Denumirea originală a textilelor a fost „nanren”, apoi, de-a lungul secolelor a suferit diferite modificări, de la „nonren”, la „nauren” și până la „nohren”, devenind în final contemporanul „noren”. Perioada în care au început a fi utilizate nu este exactă, însă în Heian (794–1185) Noren erau folosite de către oamenii de rând cu scopul de a despărți o cameră mare în două spații distincte, dar și la intrarea în casă pentru protecție împotriva vântului și ploii. În epoca Muromachi (1336–1573) a început a fi utilizat ca mijloc de publicitate la intrările din magazine. În zilele noastre însă, Noren a devenit atât de popular și îndrăgit, încât oamenii l-au transformat și în obiect decorativ, pe lângă mijloacele practice de utilizare a acestuia.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: NOREN PATRU ANOTIMPURI LUNA 85 x 150 cm

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material Polyester
format -

Content

Loading...