Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Papusa Kokeshi Samurai

Papusa Kokeshi Samurai

Păpușile tradiționale japoneze din lemn (kokeshi) sunt originare din nordul țării, dar în prezent sunt foarte răspândite în toată Japonia, mai ales ca obiecte decorative. Caracteristica de bază a acestor păpuși, întotdeauna pictate manual, este simplitatea lor (lipsa brațelor și a picioarelor), pusă în valoare de culorile vii, motivele deseori florale și expresivitatea chipului. Păpușa este creată de mica firmă de artizanat Usaburo (卯三郎), aflată în prefectura Gunma, în centrul Japoniei. Firma are mai puțin de zece artizani, care lucrează zi de zi în lemn și urmează tradiția fondatorului, Okamoto Usaburo (1917–2009).
La început termenul utilizat în Japonia pentru a desemna samuraiul era saburai – „cel care servește nobilii“. Prima atestare a acestui termen datează din secolul X și se regăsește în documentele imperiale. Din secolul al XII-lea, cuvântul „samurai“ a devenit sinonim cu bushi (武士). Acești luptători erau asociați întotdeauna cu un clan și cu cel pe care îl serveau și erau antrenați atât în tactici militare, cât și în strategia de înalt nivel. De asemenea, samuraii urmau un set de reguli care mai târziu avea să se numească bushidō (Calea Samuraiului).
115,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Păpușile tradiționale japoneze din lemn (kokeshi) sunt originare din nordul țării, dar în prezent sunt foarte răspândite în toată Japonia, mai ales ca obiecte decorative. Caracteristica de bază a acestor păpuși, întotdeauna pictate manual, este simplitatea lor (lipsa brațelor și a picioarelor), pusă în valoare de culorile vii, motivele deseori florale și expresivitatea chipului. Păpușa este creată de mica firmă de artizanat Usaburo (卯三郎), aflată în prefectura Gunma, în centrul Japoniei. Firma are mai puțin de zece artizani, care lucrează zi de zi în lemn și urmează tradiția fondatorului, Okamoto Usaburo (1917–2009). La început termenul utilizat în Japonia pentru a desemna samuraiul era saburai – „cel care servește nobilii“. Prima atestare a acestui termen datează din secolul X și se regăsește în documentele imperiale. Din secolul al XII-lea, cuvântul „samurai“ a devenit sinonim cu bushi (武士). Acești luptători erau asociați întotdeauna cu un clan și cu cel pe care îl serveau și erau antrenați atât în tactici militare, cât și în strategia de înalt nivel. De asemenea, samuraii urmau un set de reguli care mai târziu avea să se numească bushidō (Calea Samuraiului).

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Papusa Kokeshi Samurai

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material Lemn
format -

Content

Loading...