Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

PERDEA NOREN FUJIN RAIJIN 85 x 150 cm

PERDEA NOREN FUJIN RAIJIN 85 x 150 cm

Imaginea de pe această perdea Noren este o copie a faimoasei picturi a lui Tawara Soutatsu executată în jurul anilor 1630. Pictura se află la Templul Kenninji din Kyoto și a fost desemnată comoară națională de către guvernul Japoniei (nu există decât 160 de tablouri cu acest statut în Japonia). Este intitulată “Fuujin Raijin Zu”, adică Tablou cu Zeul Vântului și Zeul Tunetului/Fulgerului.
Dimensiunile acestei perdele Noren sunt de 85 x 150 cm. Materialul este un poliester special, gros, și se spală doar de mână la 30 de grade, putând fi călcată la temperatură medie.
225,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Noren (暖簾) sunt despărțitoare textile dreptunghiulare, tradițional japoneze, agățate la intrări, între camere, sau pe pereți. În mod obișnuit, acestea au una sau mai multe deschizături verticale care permit o vedere sau o trece mai ușoară. Multe magazine de cartier din Japonia și mai toate restaurantele tradiționale japoneze au o perdea Noren la intrare, perdea pe care scrie numele localului sau este desenat simbolul acestuia. Există și expresia „noren o orosu”, adică „a da jos perdeaua Noren”, cu două semnificații – fie a încheia programul de lucru la magazin sau restaurant la finalul zilei, fie a închide afacerea permanent. În prezent, perdelele Noren pot fi confecționate din diferite materiale și pot avea mărimi, culori și modele extrem de variate. În trecut, acestea erau de culoare albastră, cu sigiliul de culoare albă. Denumirea originală a textilelor a fost „nanren”, apoi, de-a lungul secolelor a suferit diferite modificări, de la „nonren”, la „nauren” și până la „nohren”, devenind în final contemporanul „noren”. Perioada în care au început a fi utilizate nu este exactă, însă în Heian (794–1185) Noren erau folosite de către oamenii de rând cu scopul de a despărți o cameră mare în două spații distincte, dar și la intrarea în casă pentru protecție împotriva vântului și ploii. În epoca Muromachi (1336–1573) a început a fi utilizat ca mijloc de publicitate la intrările din magazine. În zilele noastre însă, Noren a devenit atât de popular și îndrăgit, încât oamenii l-au transformat și în obiect decorativ, pe lângă mijloacele practice de utilizare a acestuia. Imaginea de pe această perdea Noren este o copie a faimoasei picturi a lui Tawara Soutatsu executată în jurul anilor 1630, fiind intitulată “Fuujin Raijin Zu”, adică Tablou cu Zeul Vântului și Zeul Tunetului/Fulgerului. Raijin (雷神) este zeul japonez al fulgerului și tunetului (sau al furtunilor). Numele acestuia vine de la cuvântul rai (雷) care înseamnă „fulger”și kami (神) „zeitate”. De cele mai multe ori este portretizat ca având înfățișarea unui demon ce bate la tobe pentru a produce tunete. Fuujin (風神), pe de altă parte, este zeul vântului și una dintre cele mai vechi zeități Shinto. Are înfățișarea unui vrajitor demon, deosebit de înfricoșător, cu pielea verde și capul roșu, purtând o piele de leopard și o traistă enormă pe umerii săi în care se regăsește vântul. În mitologia japoneză se spune că Fuujin a fost copilul perechii divine Izanagi și Izanami, de altfel zeii care au creat chiar arhipeleagul nipon. Adesea, în arta japoneză, cei doi zei sunt înfățișați împreună, sugerându-se o înfruntare între aceștia.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: PERDEA NOREN FUJIN RAIJIN 85 x 150 cm

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material Polyester
format -

Content

Loading...