Ceaiul Sencha este cea mai populară varietate de ceai verde din Japonia. După culegere, frunzele acestui ceai sunt trecute doar puțin prin abur, rulate și uscate. Culoarea infuziei este auriu-verde. În Japonia, Sencha este preparat într-un ceainic fie de fontă, fie de ceramică, dar ceainicul nu este pus direct pe foc. Apa este încălzită până la 70 de grade (nu se folosește apă fiartă) și e adăugată în ceainic, peste ceaiul verde. Proporția obișnuită este de 4 grame (o linguriță plină) de ceai Sencha pentru o cană medie (80ml). Infuzia durează un minut. Apoi ceaiul este turnat din ceainic în cană (majoritatea ceainicelor japoneze au o plasă metalică pe interior cu rol de strecurătoare).
Ceaiul Genmai este un amestec foarte apreciat în Japonia de ceai verde și boabe de orez brun prăjite. De altfel și denumirea ceaiului indică exact această combinație – Genmai (玄米) înseamnă „orez brun“ și Cha (茶) înseamnă „ceai“. Acest ceai se prepară în modul următor: pentru o cană de aproximativ 80ml, se folosește apă încălzită la 80 de grade (nu folosiți apă fiartă), se adaugă 4 grame de ceai (aproximativ o linguriță plină) și se lasă acoperit timp de două minute. Apoi ceaiul este trecut prin strecurătoare și servit. Acest ceai poate fi folosit pentru 2-3 infuzii.
Etichete produs
Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.