Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

SET 3 CUTII CEAI VERDE SANDAI

SET 3 CUTII CEAI VERDE SANDAI

Conținut: 80g x 3 (240g)

Termen de valabilitate: 06.2018

Mod de păstrare: A se feri de locurile cu temperatură și umiditate ridicate. După deschiderea ambalajului, este recomandat ca ceaiul să fie păstrat în frigider, în cutia sa originală etanșă.

Producător: HAGIRI, prefectura Shizuoka, Shizuoka-Shi, Aoi-Ku, Ashikubokuchigumi 1733-1

Descriere produs: Acest ceai verde provine din prefectura Shizuoka, Japonia, locul cel mai renumit pentru cultura plantei din care se obține ceaiul tradițional nipon (Camellia sinensis). Planta este răspândită în toată Asia și are diferite subspecii. De altfel, din aceeași plantă se produce și ceaiul negru, consumat frecvent în Occident, diferența dintre ceaiul verde și cel negru fiind doar că acesta din urmă este lăsat să fermenteze înainte de a fi uscat (astfel i se schimbă atât culoarea, cât și aroma), pe când cel verde este doar trecut prin abur sau torefiat (trecut direct prin foc) și apoi uscat, având astfel gustul mai ierbos. Aproximativ 40% din producția de ceai verde japonez este concentrată în prefectura Shizuoka, unde se află și Muntele Fuji. Orice japonez recunoaște imediat o poză cu dealurile verzi nesfârșite pe care este cultivată planta Camellia sinensis și cu Muntele Fuji în fundal.

Acest set de ceai conține trei varietăți. De la stânga la dreapta, cutiile conțin ceai Yabukita (やぶ北茶), Sencha (煎茶) și Fukamushi (深蒸し茶).
175,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Ceaiul Yabukita este un soi de ceai verde (cultivar) obținut prin selecția artificială și încrucișarea plantelor Camellia sinensis. Acest ceai a fost inventat în Shizuoka la începutul secolului XX de către agronomul Sugiyama Hikosaburo. Aflat în posesia unui vast teren pe care creșteau în mod natural pâlcuri de bambuși (numiți în japoneză Yabu), el l-a defrișat și apoi a început să experimenteze cu tot felul de semințe de plantă de ceai verde obținute dintr-o zonă a prefecturii Shizuoka. Selectând minuțios plantele cele mai robuste și mai frumoase, a ajuns la sămânța folosită în prezent, și a numit-o după poziția recoltei pe terenul său – Yabukita, adică „la nord de pâlcul de bambuși“. Yabukita a rămas până în prezent planta de ceai cultivată cel mai frecvent în Japonia. Marele avantaj al acestui soi este rezistența la frig și la bolile care atacă planta Camellia sinensis din natură. Soiul Yabukita crește repede, produce multe frunze și poate fi cultivat în diferite soluri și climate. Prepararea acestui ceai este la fel cu cea a ceaiului Sencha. Ceaiul Sencha este cea mai populară varietate de ceai verde din Japonia. După culegere, frunzele acestui ceai sunt trecute doar puțin prin abur, rulate și uscate. Culoarea infuziei este auriu-verde. În Japonia, Sencha este preparat într-un ceainic fie de fontă, fie de ceramică, dar ceainicul nu este pus direct pe foc. Apa este încălzită până la 70 de grade (nu se folosește apă fiartă) și e adăugată în ceainic, peste ceaiul verde. Proporția obișnuită este de 4 grame (o linguriță plină) de ceai Sencha pentru o cană medie (80ml). Infuzia durează un minut. Apoi ceaiul este turnat din ceainic în cană (majoritatea ceainicelor japoneze au o plasă metalică pe interior cu rol de strecurătoare). Ceaiul Fukamushi este numit după procesul de trecere prin abur – fuka înseamnă „profund, adânc“, iar mushi înseamnă „abur“. Așadar, acesta este un ceai obținut prin trecerea frunzelor de Camellia sinensis prin abur pentru un timp mai lung decât în cazul altor ceaiuri (mai mult de 1-2 minute, față de 15-20 de secunde pentru ceaiul standard). Această tehnică nu schimbă compoziția ceaiului, dar reduce din gustul său original amărui și îi conferă o notă mai dulce. Acest ceai se prepară în modul următor: pentru o cană de aproximativ 80ml, se folosește apă încălzită la 70-80 de grade (nu folosiți apă fiartă), se adaugă 3 grame de ceai (aprox. trei sferturi de linguriță) și se lasă acoperit între 40 și 60 de secunde. Apoi ceaiul este trecut prin strecurătoare și servit. Set 2 sortimente ceai verde japonez (cutii design tradițional nipon)

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: SET 3 CUTII CEAI VERDE SANDAI

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Dimensiune -

Content

Loading...