Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Împachetare gratuită
Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită
Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor
Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Ceaiul Yabukita este un soi de ceai verde (cultivar) obținut prin selecția artificială și încrucișarea plantelor Camellia sinensis. Acest ceai a fost inventat în Shizuoka la începutul secolului XX de către agronomul Sugiyama Hikosaburo. Aflat în posesia unui vast teren pe care creșteau în mod natural pâlcuri de bambuși (numiți în japoneză Yabu), el l-a defrișat și apoi a început să experimenteze cu tot felul de semințe de plantă de ceai verde obținute dintr-o zonă a prefecturii Shizuoka. Selectând minuțios plantele cele mai robuste și mai frumoase, a ajuns la sămânța folosită în prezent, și a numit-o după poziția recoltei pe terenul său – Yabukita, adică „la nord de pâlcul de bambuși“. Yabukita a rămas până în prezent planta de ceai cultivată cel mai frecvent în Japonia. Marele avantaj al acestui soi este rezistența la frig și la bolile care atacă planta Camellia sinensis din natură. Soiul Yabukita crește repede, produce multe frunze și poate fi cultivat în diferite soluri și climate. Prepararea acestui ceai este la fel cu cea a ceaiului Sencha.
Ceaiul Sencha este cea mai populară varietate de ceai verde din Japonia. După culegere, frunzele acestui ceai sunt trecute doar puțin prin abur, rulate și uscate. Culoarea infuziei este auriu-verde. În Japonia, Sencha este preparat într-un ceainic fie de fontă, fie de ceramică, dar ceainicul nu este pus direct pe foc. Apa este încălzită până la 70 de grade (nu se folosește apă fiartă) și e adăugată în ceainic, peste ceaiul verde. Proporția obișnuită este de 4 grame (o linguriță plină) de ceai Sencha pentru o cană medie (80ml). Infuzia durează un minut. Apoi ceaiul este turnat din ceainic în cană (majoritatea ceainicelor japoneze au o plasă metalică pe interior cu rol de strecurătoare).
Ceaiul Fukamushi este numit după procesul de trecere prin abur – fuka înseamnă „profund, adânc“, iar mushi înseamnă „abur“. Așadar, acesta este un ceai obținut prin trecerea frunzelor de Camellia sinensis prin abur pentru un timp mai lung decât în cazul altor ceaiuri (mai mult de 1-2 minute, față de 15-20 de secunde pentru ceaiul standard). Această tehnică nu schimbă compoziția ceaiului, dar reduce din gustul său original amărui și îi conferă o notă mai dulce. Acest ceai se prepară în modul următor: pentru o cană de aproximativ 80ml, se folosește apă încălzită la 70-80 de grade (nu folosiți apă fiartă), se adaugă 3 grame de ceai (aprox. trei sferturi de linguriță) și se lasă acoperit între 40 și 60 de secunde. Apoi ceaiul este trecut prin strecurătoare și servit.
Set 2 sortimente ceai verde japonez (cutii design tradițional nipon)
Scrie propria ta recenzie
Mai multe informatii
Material | - |
---|---|
Dimensiune | - |
Content