Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

FARFURIE BUJORI

FARFURIE BUJORI

Această farfurie este confecționată din porțelan, executată manual în prefectura Mie, Japonia. Stilul de porțelan și ceramică din această regiune este renumit în Japonia (se numește banko-yaki, adică olărit/porțelan banko), având o tradiție de secole. Ceramica banko a fost creată de Nunami Ryouzan, un negustor bogat care a trăit la jumătatea secolului al XVIII-lea. Asemeni multor alți oameni bogați ai vremii, acesta a avut un interes deosebit pentru Calea Ceaiului. De asemenea, el se îndeletnicea cu ceramica, iar obiectele pe care le confecționa au atras atenția și altora, şi astfel au luat naștere obiectele de factură banko. Ceramica și porțelanul banko sunt recunoscute pentru înalta calitate artistică, după cum se poate vedea și la această farfurie.
Numele obiectului, temari (手毬), înseamnă „minge de mână“și este o formă de artă folclorică originară din China. Mingile temari au fost preluate de japonezi în urmă cu aproximativ 500 de ani, fiind confecționate uneori din broderie. Botan, pe de altă parte, înseamnă „bujor“, floare emblematică în cultura niponă, alături de floarea de prun (ume) și de cea de cireș (sakura). Bujorul este considerat „regele florilor“ și este un simbol al bunăstării, curajului și onoarei.
139,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Această farfurie este confecționată din porțelan, executată manual în prefectura Mie, Japonia. Stilul de porțelan și ceramică din această regiune este renumit în Japonia (se numește banko-yaki, adică olărit/porțelan banko), având o tradiție de secole. Ceramica banko a fost creată de Nunami Ryouzan, un negustor bogat care a trăit la jumătatea secolului al XVIII-lea. Asemeni multor alți oameni bogați ai vremii, acesta a avut un interes deosebit pentru Calea Ceaiului. De asemenea, el se îndeletnicea cu ceramica, iar obiectele pe care le confecționa au atras atenția și altora, şi astfel au luat naștere obiectele de factură banko. Ceramica și porțelanul banko sunt recunoscute pentru înalta calitate artistică, după cum se poate vedea și la această farfurie. Numele obiectului, temari (手毬), înseamnă „minge de mână“și este o formă de artă folclorică originară din China. Mingile temari au fost preluate de japonezi în urmă cu aproximativ 500 de ani, fiind confecționate uneori din broderie. Botan, pe de altă parte, înseamnă „bujor“, floare emblematică în cultura niponă, alături de floarea de prun (ume) și de cea de cireș (sakura). Bujorul este considerat „regele florilor“ și este un simbol al bunăstării, curajului și onoarei.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: FARFURIE BUJORI

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Calitate
Preț

Mai multe informatii

Material Portelan
Lungime -
Dimensiune 32x32x4 cm
Latime -
format -

Content

Loading...