Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Bucătărie

Bucătărie

  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
  1. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Această cană este din porțelan și este produsă în zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de ceramică și porțelan specifică acestei regiuni se numește Mino-yaki și este cea mai cunoscută în Japonia. Peste 60% din producția niponă de ceramică și porțelan provine din această regiune, al cărei sol este bogat în argilă, fier și alte elemente necesare olăritului. Zona Mino are o tradiție de olărit deosebit de lungă. Fragmente de ceramică datând din secolul VII e.n. au fost descoperite în regiune, iar numele Mino asociat cu olăritul apare în sursele istorice încă din anul 905. În 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „tradiție/comoară națională“. Tehnica de prelucrare a ceramicilor/porțelanurilor albe cu albastru constă în pictarea obiectului alb cu un pigment bogat în cobalt numit zaffer sau gosu, de unde și numele acestei căni tradiționale.
  2. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Modelul acestei cani este foarte popular in Japonia si se regaseste si pe farfurii, boluri, cesti etc. Se numeste tokusa (十草), tradus literal „zece fire de iarba“, cu trimitere la multitudinea de linii care alcatuiesc modelul. Pe de alta parte, hoso (細) inseamna „subtire“ in limba japoneza. Liniile de pe cana sunt, intr-adevar, foarte subtiri. Particularitatea acestei cani, dupa cum mentioneaza producatorul, este faptul ca e foarte usoara, dar si foarte rezistenta.
  3. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Ceramica tradiţionala japoneza provenind din prefectura Gifu, zona cu cea mai mare producţie de Ceramica nipona.Acest tip de cana se foloseşte pentru ceai verde, savurat alaturi de sushi. Modelul canii se numeste fukuneko, ceea ce inseamna „pisica cu noroc“. Cana este rezistenta la temperaturi ridicate si poate fi folosita in cuptorul cu microunde.
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Loading...