Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Bucătărie

Bucătărie

  1. 03
  2. 04
  3. 05
  4. 06
  5. 07
  1. spuneți-vă părerea

    69,00 RON
    Această farfurie este din porțelan și este produsă în zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de ceramică și porțelan specifică acestei regiuni se numește Mino-yaki și este cea mai cunoscută în Japonia. Peste 60% din producția niponă de ceramică și porțelan provine din această regiune, al cărei sol este bogat în argilă, fier și alte elemente necesare olăritului. Zona Mino are o tradiție de olărit deosebit de lungă. Fragmente de ceramică datând din secolul VII e.n. au fost descoperite în regiune, iar numele Mino asociat cu olăritul apare în sursele istorice încă din anul 905. În 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „tradiție/comoară națională“. Denumirea acestei farfurii vine de la ryoku (緑), care înseamnă „verde-smarald“, și sai (彩), „colorat“, aşadar „colorată în verde“. Glazura acestui obiect de ceramică este deosebită întrucât îi conferă aspectul unei pietre prețioase. Farfuria poate fi folosită atât ca obiect decorativ, cât și pentru servirea unui aperitiv sau a unei porții de sushi. Aceasta poate fi pusă în mașina de spălat vase.
  2. spuneți-vă părerea

    89,00 RON
    Modelul acestei farfurii este foarte popular in Japonia si se regaseste si pe boluri, cesti, cupe etc. Se numeste sendan tokusa (千段十草), tradus literal „o mie de niveluri, zece fire de iarba“, cu trimitere la multitudinea de linii care alcatuiesc modelul, intrerupte in nenumarate puncte.
  1. 03
  2. 04
  3. 05
  4. 06
  5. 07
Loading...