Produs din Portelan alb, realizat in zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de Ceramica si Portelan din aceasta regiune se numeste Mino-yaki si este cea mai cunoscuta in Japonia. Peste 60% din productia de Ceramica si Portelan provine din aceasta regiune, al carei sol este bogat in argila, fier si alte elemente necesare olaritului. Din acest motiv, zona Mino are o traditie de olarit si Ceramica deosebit de lunga. Fragmente de Ceramica datand din secolul VII e.n. au fost descoperite in regiune, iar numele Mino asociat cu olaritul apare in sursele istorice inca din anul 905. in 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „traditie/comoara nationala“. Modelul acestei cani este foarte popular in Japonia si se regaseste si pe farfurii, boluri, cesti etc. Se numeste tokusa (十草), tradus literal „zece fire de iarba“, cu trimitere la multitudinea de linii care alcatuiesc modelul. Pe de alta parte, hoso (細) inseamna „subtire“ in limba japoneza. Liniile de pe cana sunt, intr-adevar, foarte subtiri. Particularitatea acestei cani, dupa cum mentioneaza producatorul, este faptul ca e foarte usoara, dar si foarte rezistenta. Bineinteles, ea poate fi pusa in cuptorul cu microunde si in masina de spalat vase.
Mai multe informatii
Material |
- |
Lungime |
- |
Dimensiune |
- |
Latime |
- |
format |
- |