Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Împachetare gratuită
Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită
Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor
Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Planta din care este obținut ceaiul este aceeași, dar modul de procesare diferă. Astfel, ceaiul Fukamushi este numit după procesul de trecere prin abur – fuka înseamnă „profund, adânc“, iar mushi înseamnă „abur“. Așadar, acesta este un ceai obținut prin trecerea frunzelor de Camellia sinensis prin abur pentru un timp mai lung decât în cazul altor ceaiuri (mai mult de 1-2 minute, față de 15-20 de secunde pentru ceaiul standard). Această tehnică nu schimbă compoziția ceaiului, dar reduce din gustul său original amărui și îi conferă o notă mai dulce. Un efect similar este obținut prin umbrirea ceaiului cu ceva timp înainte de recoltare. Motivul pentru aceasta este transformarea substanței de bază din planta de ceai verde (teanină) în catehină atunci când planta este expusă direct la soare. Nivelul ridicat de catehină conferă ceaiului un gust mai amărui. Acoperind plantele de ceai cu acoperișuri de pai mobile (în limba japoneză kabuse înseamnă „acoperit“), nivelul de teanină rămâne ridicat, iar cel de catehină, mai scăzut, produsul final având astfel o aromă mai dulce.
Acest ceai se prepară în modul următor: pentru o cană de aproximativ 80ml, se folosește apă încălzită la 70-80 de grade (nu folosiți apă fiartă), se adaugă 3 grame de ceai (aprox. trei sferturi de linguriță) și se lasă acoperit între 40 și 60 de secunde. Apoi ceaiul este trecut prin strecurătoare și servit.
Scrie propria ta recenzie
Mai multe informatii
Material | - |
---|---|
Dimensiune | - |
Content