Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Ceainice din ceramică și porțelan

  1. 03
  2. 04
  3. 05
  4. 06
  5. 07
  1. spuneți-vă părerea

    495,00 RON

    Setul de ceai poartă numele de Aochibu Saiji (青粒細字). Aochibu înseamnă „puncte albastre“, cu referire la punctele care se regăsesc în modelul de pe obiectele setului de ceai. Saiji înseamnă „litere mărunte“ – după cum se poate observa, atât ceainicul, cât și cupele sunt ornate cu un text japonez, scris mărunt. Textul este un renumit pasaj din piesa clasică de teatru Noh intitulată Takasago, compusă prin anii 1400 de către Zeami, unul dintre cei mai faimoși autori de teatru din Japonia. 

  2. spuneți-vă părerea

    230,00 RON

    Ceainicul poartă numele de Nagomi (なごみ), ceea ce înseamnă „liniște“, „tihnă“. Pe ceainic sunt pictate crenguțe de cireș înflorit, un motiv bine-cunoscut în arta niponă, și două pisicuțe care se odihnesc liniștite, în tihnă. În concordanță cu tradiția Kutani, ceainicul este executat manual, cu un minim ajutor din partea ustensilelor automate. Producătorii de ceramici și porțelanuri Kutani se mândresc, de altfel, cu faptul că au ales să nu automatizeze procesul de fabricație pentru a atinge producție de masă, ci să se concentreze pe fiecare produs individual în parte. Factorul uman rămâne astfel decisiv, și în interiorul nici unui model nu există două produse identice. Ceainicul este din ceramică și are o capacitate de 360ml.

  3. spuneți-vă părerea

    230,00 RON

    Ceainicul poartă numele de Marumon (丸紋), ceea ce înseamnă motive rotunde, cercuri, după designul acestuia. Pe ceainic se pot vedea pictate păsări uguisu în pruni înfloriți. Această pasăre, de mărimea unei vrăbiuțe, este mult îndrăgită în Japonia întrucât ea vestește sosirea primăverii. Prunii sunt primii copaci care înfloresc, încă din luna februarie, iar păsările uguisu pot fi văzute ciripind printre crenguțele pline de flori roșii de prun japonez. În concordanță cu tradiția Kutani, ceainicul este executat manual, cu un minim ajutor din partea ustensilelor automate. Producătorii de ceramici și porțelanuri Kutani se mândresc, de altfel, cu faptul că au ales să nu automatizeze procesul de fabricație pentru a atinge producție de masă, ci să se concentreze pe fiecare produs individual în parte. Factorul uman rămâne astfel decisiv, și în interiorul nici unui model nu există două produse identice. Ceainicul este din porțelan și are o capacitate de 400ml. 

  4. spuneți-vă părerea

    230,00 RON

    Ceainicul este din ceramică cu cracleuri și poartă numele de Kin Gin Tsubaki (金銀椿). În limba japoneză, Kin înseamnă „aur“ sau „auriu“, iar Gin înseamnă „argint“ sau „argintiu“. Tsubaki este numele cameliei japoneze (Camellia Japonica), cunoscută de asemenea sub denumirea de trandafir de iarnă. Tsubaki este o plantă foarte îndrăgită în Japonia, și nu doar pentru florile sale minunate, fie de un roșu intens, sau roz, fie chiar de un alb foarte pur. Uleiul de tsubaki este folosit pentru îngrijirea părului (una dintre cele mai renumite firme de cosmetice nipone, Shiseido, are o întreagă gamă de astfel de produse numită simplu Tsubaki), pentru lustruirea faimoaselor cuțite japoneze, pentru prepararea unor bucate japoneze, dar mai are și multe alte întrebuințări, fiind numit de japonezi „uleiul de măsline nipon“. În trecut, înainte de apariția electricității în Japonia, uleiul de tsubaki era folosit și pe post de combustibil pentru lămpile de pe străzi sau din case. Copacii de tsubaki sunt întâlniți și sub formă de bonsai, decorând interiorul caselor nipone de lux, deși în natură ei ating de obicei înălțimi de 15 metri. Este de menționat, de asemenea, faptul că tsubaki e înrudit cu planta Camellia Sinensis, din care se produce ceaiul verde. 

  1. 03
  2. 04
  3. 05
  4. 06
  5. 07
Loading...