Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Cutit Kanematsu Deba 18cm

Cutit Kanematsu Deba 18cm

Acest tip de cutit se numeste deba in limba japoneza si este folosit cu precadere la felierea pestelui. Este mai greu si mai masiv decat alte cutite japoneze (greutate 400g). Cu o singura taietura se poate indeparta capul pestelui, cutitul fiind conceput pentru a sectiona cu mare usurinta. Este fabricat in Japonia de firma Kanematsu Kogyo, infiintata in anul 1958, in prefectura Gifu, orasul Seki, renumit pentru industria de cutite japoneze. Lama este din otel japonez Yasuki (otel alb), favoritul mestesugarilor niponi. Acest otel nu este inoxidabil, deci trebuie sa intretineti cutitul conform instructiunilor care insotesc produsul la cumparare.
750,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Este fabricat in Japonia de firma Kanematsu Kogyo, infiintata in anul 1958, in prefectura Gifu, orasul Seki, renumit pentru industria de cutite japoneze. Lama este din otel japonez Yasuki (otel alb), favoritul mestesugarilor niponi. Acest otel nu este inoxidabil. Finisajul este in stil kasumi-togi (kasumi inseamna „ceata“), tipic pentru multe cutite traditionale nipone. Lama are un aspect cetos, mat si nu pare foarte stralucitoare cand este asezata in lumina. Pe lama sunt inscriptionate caracterele japoneze 兼松作 (kanematsu saku), ceea ce inseamna „produs Kanematsu“. Pe cutia cutitului scrie 伝統工芸手造り(dento kogei tezukuri), adica „arta traditionala, lucrat de mana“. Manerul este din lemn de stejar si din corn de bivol de apa (partea neagra, pe care este scris 水牛柄, suigyugara, „din corn de bivol de apa“). Acest tip de cutit se numeste deba in limba japoneza si este folosit cu precadere la felierea pestelui. Este mai greu si mai masiv decat alte cutite japoneze (greutate 400g). Cu o singura taietura se poate indeparta capul pestelui, cutitul fiind conceput pentru a sectiona cu mare usurinta. Cum in prezent pestele din comert este deseori pre-feliat, acest cutit este folosit mai rar in gospodarii, dar ramane nelipsit din restaurantele japoneze. Pe langa taierea pestelui, cutitul este folosit si la felierea legumelor. Important: Veti remarca faptul ca lama are o singura fateta, nu doua, cum au cutitele europene (in limba japoneza, acest fel de lama se numeste kataha, iar in engleza, single-bevel knife). Daca tinem cutitul in mana dreapta, cu lama orientata in jos, observam ca fateta care taie se afla in partea dreapta. Cand ascutiti acest cutit trebuie sa ascutiti doar aceasta parte a lamei, nu si partea din stanga. Datorita formei lamei, daca incercam sa taiem ceva cu acest cutit aplicand asupra lui forta perfect perpendicular, lama va taia catre stanga. Urmati tendinta cutitului, inclinandu-l putin spre stanga. Forma speciala a lamei face ca acest cutit sa fie recomandat persoanelor dreptace (in Japonia exista acest tip de cutite si pentru stangaci, dar sunt fabricate cu comanda speciala).

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Cutit Kanematsu Deba 18cm

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Dimensiune 18 cm
Latime -
Material Otel

Content

Loading...