Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Împachetare gratuită
Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită
Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor
Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Este fabricat in Japonia de firma Aoki Hamono, infiintata in anul 1946, in prefectura Osaka, orasul Sakai, renumit pentru industria de cutite japoneze, cu o traditie de peste 600 de ani. Lama este din otel japonez cu aliaj de molibden, care reduce riscul de ruginire. Pe lama sunt inscriptionate caracterele japoneze 堺孝行 (Sakai Takayuki), numele brandului principal al firmei. Manerul este din rasina policarbon.
Acest tip de cutit se numeste Shobu in Japonia. Este foarte similar cu cutitul Yanagiba, dar are varful putin mai lat (pentru cei interesati, se gasesc mai multe modele Yanagiba in magazinul Takumi). Este foarte popular in toata Japonia si este folosit in mod traditional la felierea pestelui crud pentru sashimi, dar este foarte potrivit şi pentru felierea carnii sau a legumelor.
Important: Veti remarca faptul ca lama are o singura fateta, nu doua, cum au cutitele europene (in limba japoneza, acest fel de lama se numeste kataha, iar in engleza, single-bevel knife). Daca tinem cutitul in mana dreapta, cu lama orientata in jos, observam ca fateta care taie se afla in partea dreapta. Cand ascutiti acest cutit trebuie sa ascutiti doar aceasta parte a lamei, nu si partea din stanga. Datorita formei lamei, daca incercam sa taiem ceva cu acest cutit aplicand asupra lui forta perfect perpendicular, lama va taia catre stanga. Urmati tendinta cutitului, inclinandu-l putin spre stanga. Forma speciala a lamei face ca acest cutit sa fie recomandat persoanelor dreptace (in Japonia exista acest tip de cutite si pentru stangaci, dar sunt fabricate cu comanda speciala).
Scrie propria ta recenzie
Mai multe informatii
Dimensiune | 30 cm |
---|---|
Latime | - |
Material | Otel |
Content