Este fabricat in Japonia de firma Aoki Hamono, infiintata in anul 1946, in prefectura Osaka, orasul Sakai, renumit pentru industria de cutite japoneze, cu o traditie de peste 600 de ani. Lama este din otel japonez Yasuki (otel alb), favoritul mestesugarilor niponi. Acest otel nu este inoxidabil. Finisajul este in stil kasumi-togi (kasumi inseamna „ceata“), tipic pentru multe cutite traditionale nipone. Lama are un aspect cetos, mat si nu pare foarte stralucitoare cand este asezata in lumina. Pe lama sunt inscriptionate caracterele japoneze 堺孝行 (Sakai Takayuki), numele brandului principal al firmei. Manerul este din lemn de stejar. Pe cutia cutitului scrie 堺孝之御料理包丁 (sakai takayuki oryori hocho), adica „cutit culinar Sakai Takayuki“, iar deasupra, in chenarul negru, 切味保証 (kireaji hosho), „ascutime, calitate a taierii garantata“.
Acest tip de cutit se numeste Shobu in Japonia. Este foarte similar cu cutitul Yanagiba, dar are varful putin mai lat (pentru cei interesati, se gasesc mai multe modele Yanagiba in magazinul Takumi). Este foarte popular in toata Japonia si este folosit in mod traditional la felierea pestelui crud pentru sashimi, dar este foarte potrivit şi pentru felierea carnii sau a legumelor.
Mai multe informatii
Dimensiune |
27 cm |
Latime |
- |
Material |
Otel |