Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Decorațiuni

Decorațiuni

  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
  1. spuneți-vă părerea

    199,00 RON
    Vaza este mică, tipic japoneză, în ea încăpând doar una sau două flori. În Japonia spiritul estetic principal urmează zicala „ce-i prea mult strică“, așadar o floare în această vază este considerată suficient de frumoasă prin simplitatea ei. De asemenea, suportul acestei vaze dă un plus de eleganță întregului aranjament.
  2. spuneți-vă părerea

    349,00 RON
    Această vază este confecționată manual din porțelan, în stilul Yoshidaya, respectând caracteristicile acestuia (design cu flori și păsări, înfățișând minuțios frumusețea naturii). Cele două păsări sunt înfățișate ca stând pe o crenguță de stejar japonez (kashiwa). Vaza are o înălțime de 15cm, diametru maxim de 17,5cm și o greutate de 900 grame.
  3. spuneți-vă părerea

    179,00 RON
    Vaza este deosebită datorită modelului cu cele două bufnițe, imaginea acestei păsări fiind extrem de apreciată în spațiul nipon. În Japonia, bufnițele sunt considerate a fi aducătoare de noroc și ființe protectoare. Un motiv ar putea fi chiar caracterele ce compun în japoneză cuvântul „bufniță“: 福 – fuku, însemnând noroc; 来 – ku, a veni, și 郎 – ro, sufix folosit pentru numele bărbaților; sau不 – fu, reprezentând o negație, și 苦労 – kurou, suferință/greutăți, așadar „protectoare împotriva greutăților“. Datorită acestei semnificații, bufnițele au căpătat numeroase atribute și au devenit foarte populare ca amulete norocoase (engimono – 縁起物). Însă această tradiție nu a existat dintotdeauna. În trecut, în diferite părți ale Japoniei, bufnițele erau considerate păsări călăuzitoare sau păsări care puteau prezice vremea (legende care totuși și-au pierdut treptat din importanță). După Restaurația Meiji, în 1868, și implicit datorită contactului cu Occidentul, imaginea bufniței ca simbol al înțelepciunii și al educației a devenit din ce în ce mai proeminentă. Astăzi cele două ipostaze – de ființe aducătoare de noroc și protectoare și de simboluri ale înțelepciunii – coexistă, fiind la fel de răspândite. (înălțime 13 cm, 12 cm)
  4. spuneți-vă părerea

    110,00 RON
    Numele vazei este Komon Budou (小紋葡萄) – komon reprezintă un model delicat, miniatural, care se repetă pe suprafața obiectului artizanal (inclusiv la kimonouri), iar budou (葡萄) înseamnă viță-de-vie, cu referire la modelul grafic de pe suprafaţa vazei. Vaza este micuță, având o înălțime de 9,5 cm, latura bazei de 6 cm și greutatea de 140 g. Este delicată şi concepută să găzduiască doar o floare, a cărei frumusețe este însă pusă în valoare şi care nu se pierde printre alte flori, aşa cum se întâmplă uneori în cazul vazelor mai mari.
  5. spuneți-vă părerea

    275,00 RON
    Vaza este confecționată din ceramică, fiind prevăzută cu propriul suport, pentru un plus de rafinament. Numele vazei, hana mai (花舞), înseamnă „dansul florilor“, iar designul și cromatica ei sunt de o delicatețe și o eleganță aparte. (înălțime 16,5 cm, diametru 17,5 cm)
  6. spuneți-vă părerea

    165,00 RON
    Pe suprafaţa vazei sunt reprezentați doi copaci, unul auriu, iar celălalt argintiu, peisajul fiind completat de prezența unor „nori de aur“, Kin’un – imagine sugerată şi de numele acestei vaze deosebit de elegante care poate servi atât ca suport pentru flori, cât și ca obiect decorativ în sine.
  7. spuneți-vă părerea

    290,00 RON
    Vaza este confecționată din porțelan, în stilul Yoshidaya, respectând caracteristicile acestuia, iar pe suprafața ei este reprezentat bujorul (botan), emblematic pentru cultura niponă, alături de floarea de prun (ume) și de cea de cireș (sakura). Bujorul e considerat de japonezi „regele florilor“ și este un simbol al bunăstării, curajului și onoarei. (înălțime 25 cm, latură bază 9 cm)
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Loading...