Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Pisici Maneki

Pisici Maneki

  1. spuneți-vă părerea

    65,00 RON
    Albastru (Nord): pentru vindecarea de boli; Alb (Nord-Est): protejează locuința de spirite rele; Roz (Sud-Est): adâncește sentimentele de dragoste și îmbunătățește norocul familiei; Galben (Vest): aduce prosperitate financiară; Mov (Centru): crește norocul per ansamblu.
  2. spuneți-vă părerea

    65,00 RON
    Pe aceasta figurina de Ceramica este scris mangan-jouju (満願成就), adica „implinirea tuturor dorintelor“.
  3. spuneți-vă părerea

    65,00 RON
    Aceasta figurina este in pozitie de rugaciune, iar pe partea din fata este desenat un peste (simbolul bunastarii, in Japonia) cu ideograma 福 (fuku), insemnand „fericire“. Ceramica traditionala nipona, provenind din zona Seto, Yakushi, nu departe de Nagoya.
  4. spuneți-vă părerea

    189,00 RON
    Acest set decorativ este rezultatul combinarii a doua concepte foarte populare in cultura japoneza. Pe de o parte, este vorba de pisici care cheama norocul si fericirea (acestea se numesc maneki-neko, 招き猫), pe de alta parte este vorba despre Cei sapte Zei ai Fericirii (Shichi Fuku Jin, 七福神), venerati pretutindeni in Japonia din vremuri indepartate. in Japonia, figurina pisicii cu una sau doua labe ridicate este foarte raspandita. Figurinele au variate dimensiuni si sunt asezate la intrarea in magazine, in restaurante, in sufrageria caselor etc., crezandu-se ca ele „cheama“ cu laba ridicata norocul pentru posesor. Mai precis, regula este ca daca pisicuta are laba dreapta ridicata, ea cheama norocul, bunastarea, iar daca are laba stanga ridicata, ea cheama oameni (adica, pentru magazine, clienti multi).
  5. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Acest produs este din ceramică tradițională niponă, provenind din zona Seto, Yakushi, nu departe de Nagoya. Firma care produce aceste obiecte decorative are tradiție încă din secolul al XIX-lea, iar acest tip de ceramică se numește Yakushi-gama (ceramică de Yakushi). În Japonia, figurina pisicii cu una sau două labe ridicate este foarte răspândită și se numește maneki neko (maneku – a invita, a chema, neko – pisică), dar există reprezentări ale pisicii în numeroase alte poziții. Figurinele au dimensiuni diverse și sunt așezate la intrarea în magazine, în restaurante, în sufrageria caselor etc., crezându-se că ele „cheamă“ cu laba ridicată norocul pentru posesor. E de menționat că și culorile pisicii au o simbolistică: albul reprezintă fericirea, roșul semnifică alungarea bolilor, iar negrul sau albastrul semnifică îndepărtarea spiritelor rele. Tradiția maneki neko este veche de cel puțin patru secole, însă originea ei este neclară. O poveste răspândită în Japonia ne spune că un nobil, mergând odată la vânătoare, a trecut prin fața unui templu, și pisica starețului l-a chemat, din poarta templului, cu laba ridicată. Imediat ce nobilul a poposit la templu, a început o ploaie torențială. Mulțumit că datorită pisicii a scăpat de vijelie, nobilul a donat mulți bani pentru restaurarea templului, iar pisica a devenit faimoasă. Pe această figurină este inscripționat maneki medetai, ceea ce înseamnă împlinire, fericire adusă de această pisicuță maneki.
  6. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Ceramica traditionala nipona, provenind din zona Seto, Yakushi, nu departe de Nagoya.Pe aceasta figurina de Ceramica este scris koi maneki (恋まねき), adica „cheama dragostea“.
  7. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Pe aceasta figurina scrie kahou wa nete mate (果報は寝て待て), o idee tipic japoneza, anume ca binele vine la cei care asteapta, dupa ce au facut totul pentru a avea o viata buna, decenta. Este oarecum echivalentul ideii europene ca „norocul ii favorizeaza pe cei ce asteapta (cu rabdare)“.Ceramica traditionala nipona, provenind din zona Seto, Yakushi, nu departe de Nagoya.
  8. spuneți-vă părerea

    59,00 RON
    Traditia maneki-neko este veche de cel putin patru secole, insa originea ei este neclara. O poveste raspandita in Japonia spune ca un nobil pe nume Ii Naotaka (1590-1659), plecand spre casa dupa o partida de vanatoare cu ulii, a trecut prin fata templului Gotokuji din Tokyo. Pisica staretului l-a chemat, din poarta templului, cu laba ridicata, astfel ca nobilul s-a hotarat sa poposeasca la templu. Imediat dupa ce nobilul a paşit pragul templului, a inceput o ploaie torentiala. Multumit ca datorita pisicii a scapat de vijelie, nobilul a donat multi bani pentru restaurarea templului aflat aproape in ruine, iar pisica a devenit faimoasa. Dupa moartea pisicii, staretul i-a ridicat un mormant si, in timp, tot mai multi oameni au venit sa-l viziteze si sa faca amulete in forma de pisicuta.
Loading...