Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

SET CEREMONIA CEAIULUI KURO SUISHO

SET CEREMONIA CEAIULUI KURO SUISHO

Chawan (茶碗) este bolul din ceramică utilizat atât pentru prepararea, cât și pentru servirea ceaiului; dimensiunile și aspectul acestuia pot varia foarte mult.
Chashaku (茶杓) este lingurița de bambus, făcută dintr-o singură bucată; aceasta este folosită pentru a transfera ceaiul în bol.
Chasen (茶筅) este telul pentru matcha și servește la mixarea pudrei de ceai cu apa clocotită.
Instrucțiuni de utilizare:
– Cerneți aproximativ o linguriță de pudră matcha printr-o sită în bolul de ceramică (chawan) și utilizând chashaku presați pulberea de ceai pentru a evita formarea de cocoloașe.
– Turnați aproximativ 60 de grame (cantitățile se pot adapta după preferințe) de apă clocotită în bol și, timp de un minut-două, amestecați cu mișcări rapide pudra de matcha cu ajutorul telului (chasen). Pentru a mixa bine matcha, executaţi mişcări verticale, imitând forma literei „M“.
– Odată ce veți observa spuma verde formată la suprafața ceaiului, opriţi-vă din amestecat și bucurați-vă de ceaiul dumneavoastră!
249,00 RON

Disponibilitate: In stoc

Împachetare gratuită Vrei să faci un cadou? Ți-l împachetăm gratuit!
Livrare gratuită Pentru comenzi peste 300 de lei.
Returnarea produselor Pe takumi.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.
Ceremonia Ceaiului (Calea Ceaiului), chanoyu (茶の湯), sadō sau chadō (茶道), este o activitate culturală tradițională japoneză, implicând prepararea și prezentarea ceremonioasă a ceaiului verde sub formă de pulbere numit matcha (抹茶). Maniera de preparare a ceaiului poartă numele de temae (点前), iar budismul Zen a avut un aport considerabil în dezvoltarea acestui ritual. Întrunirile pentru Ceremonia Ceaiului pot fi clasificate în informale – chakai (茶会 – adunare pentru ceai) – și formale – chaji (茶事 – eveniment dedicat ceaiului), iar cele din urmă pot avea o durată de până la patru ore. În Japonia se crede că ritualul ceremoniei ceaiului dă naștere unei trăiri adânci în suflete participanților și le ascute simțul estetic. Pe deasupra, ceremonia ceaiului este văzută nu doar ca o simplă modalitate de a-ţi trece timpul, ci precum o cale de introspecție și autocunoaștere. Deși cultura ceaiului datează încă din secolul al IX-lea în Japonia, ritualul ceremoniei ceaiului își află originile în secolul al XV-lea, grație călugărului budist Murata Jukō, considerat fondatorul acestui ritual. Un secol mai târziu, Sen no Rikyū a fost cel care a instituit principiile ce caracterizează ceremonia ceaiului, și anume: armonie (和), respect (敬), puritate (清) și liniște (寂). Începând din acea perioadă, Calea Ceaiului a cunoscut o adevărată înflorire, luând naștere tot mai multe școli specializate în acest domeniu. Pentru ca ceremonia să se desfășoare conform tradiției, este necesară respectarea anumitor norme referitoare la estetica ustensilelor, a veșmintelor participanților și a spațiului în care are loc ceremonia. Curățenia desăvârșită trebuie să caracterizeze cele trei aspecte amintite, ustensilele trebuie mânuite cu multă grijă, utilizându-se mănuși, îmbrăcămintea (kimono) participanților trebuie să fie cât mai simplă și curată, atenția concentrându-se, admirativ, asupra frumuseţii gesturilor prin care se prepară ceaiul, a aspectului încăperii, a aranjamentelor florale, niciodată asupra kimonourilor celorlalți, preocupare care ar fi considerată o dovadă de superficialitate, pe când scopul ceremoniei este detașarea de orice formă de egoism. Cum pentru ceremonia ceaiului sunt necesare foarte multe obiecte, iar pentru a îndeplini acest ritual e nevoie de o documentare prealabilă amănunţită, vă prezentăm ustensilele de bază cu ajutorul cărora veţi putea prepara ceaiul în confortul şi liniştea propriei locuinţe. Chawan (茶碗) este bolul din ceramică utilizat atât pentru prepararea, cât și pentru servirea ceaiului; dimensiunile și aspectul acestuia pot varia foarte mult. Chashaku (茶杓) este lingurița de bambus, făcută dintr-o singură bucată; aceasta este folosită pentru a transfera ceaiul în bol. Chasen (茶筅) este telul pentru matcha și servește la mixarea pudrei de ceai cu apa clocotită. Instrucțiuni de utilizare: – Cerneți aproximativ o linguriță de pudră matcha printr-o sită în bolul de ceramică (chawan) și utilizând chashaku presați pulberea de ceai pentru a evita formarea de cocoloașe. – Turnați aproximativ 60 de grame (cantitățile se pot adapta după preferințe) de apă clocotită în bol și, timp de un minut-două, amestecați cu mișcări rapide pudra de matcha cu ajutorul telului (chasen). Pentru a mixa bine matcha, executaţi mişcări verticale, imitând forma literei „M“. – Odată ce veți observa spuma verde formată la suprafața ceaiului, opriţi-vă din amestecat și bucurați-vă de ceaiul dumneavoastră!

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: SET CEREMONIA CEAIULUI KURO SUISHO

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Preț
Calitate

Mai multe informatii

Material -
Lungime -
Dimensiune -
Latime -
format -

Content

Loading...