Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Ceremonia ceaiului

  1. 01
  2. 02
  1. spuneți-vă părerea

    255,00 RON
    Ceainicul este confecționat manual, din porțelan, de către olărița Kawamura Sumika. Ea este o tânără artistă care a atras atenția publicului japonez fiindcă a reușit să-şi contureze un stil propriu, încercând o fuziune între tradițional și modern. Artista s-a născut în anul 1981 în orașul Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa și în acelasi timp capitala porțelanului Kutani. S-a specializat în olărit încă din anii de liceu, și în anul 2003 a absolvit cursurile de specialitate ale Institutului de Olărit Kutani. În cutia originală a produsului veți găsi o mică hârtie cu prezentarea succintă artistei, în limba japoneză (un fel de Curriculum Vitae), prezentare care atestă seriozitatea artizanilor japonezi față de creațiile lor și în mod egal față de public. Numele ceainicului, shumaki, înseamnă „îmbrăcat în roșu“, iar karakusa indică stilul ornamental de pe vase sau obiecte de ceramică obținut prin repetiția unui model sau motiv grafic de bază. Ceainicul are o capacitate de 380ml.
  2. spuneți-vă părerea

    230,00 RON
    Ceainicul poartă numele de gin („argint“; cu referire la cromatica argintie de pe suprafața porțelanului) sazanka (山茶花 – lit. „floarea ceaiului de munte”) – cuvânt japonez care desemnează o specie de camelie (de dimensiuni mici) – „sasanqua“ sau „camelia de Crăciun“ –, originară din insulele din sudul Japoniei, precum Shikoku, Kyūshū şi altele.
  3. spuneți-vă părerea

    280,00 RON
    Ceainicul este confecționat din porțelan și poartă numele de ginsai, cuvânt care înseamnă „argintiu“ și desemnează o tehnică ce constă în glazurarea cu foiță de argint a suprafeţei ceramice. Această tehnică este una dintre cele mai populare la obiectele Kutani confecționate în ultimul timp, iar glazurarea cu foiță de argint face ca nuanţele culorilor să fie mai armonioase și deosebit de frumoase. Sazanka (山茶花 – lit. „floarea ceaiului de munte”) este cuvântul japonez care desemnează o specie de camelie (de dimensiuni mici) – „sasanqua“ sau „camelia de Crăciun“ –, originară din insulele din sudul Japoniei, precum Shikoku, Kyūshū şi altele.
  4. SET CEAI KUTANI KIN SHIPPOU K5-764 Pret special

    spuneți-vă părerea

    Pret normal: 575,00 RON

    Special Price 490,00 RON

    Denumirea acestui set de ceai Kutani, de un rafinament deosebit, este Kin Shippou (金七宝). În limba japoneză „kin” înseamnă „aur“, iar shippou (七宝) se traduce ca „șapte comori“, un termen budist pentru elementele estetice cu cele mai frumoase culori din lume, și anume aur, argint, lapislazuli, agat, cristal, scoică Tridacna și coral. Dar în olăritul nipon, termenul shippou desemnează o tehnică prin care obiectul de ceramică este împodobit cu metal prețios (aur, argint, uneori și cupru) peste care se adaugă un strat de enamel înainte de ardere în cuptor. Așadar, numele setului de ceai se referă la faptul că modelul de bază (cercurile care se întretaie perfect) are culoarea aurie, și că sub glazură a fost adăugat metal prețios conform tehnicii de olărit shippou. Setul conține 5 cupe individuale, fiecare cu capac, având înălțime de 7,4cm și diametru de 8,5cm, cât și un ceainic cu o capacitate de 270ml. Este interesant de remarcat că în Asia, nu numai în Japonia, numele pare sunt considerate ca aducătoare de ghinion, pe când cele impare sunt norocoase. Din acest motiv, numărul de cupe este impar, spre deosebire de țările din occident, în care seturile cuprind mai întotdeauna un număr par de obiecte.
  1. 01
  2. 02
Loading...