Compara

Nu aveti produse de comparat.

0 produs(e) 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Bucătărie

Bucătărie

  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
  1. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Numele acestei cani se refera la designul ei. in limba japoneza mijin inseamna „foarte detaliat, foarte marunt“ si, in acest caz, trimite la modelul grafic de pe cana. Karakusa (唐草), pe de alta parte, indica stilul ornamental de pe vase sau obiecte de arta obtinut prin repetitia unui model sau motiv grafic de baza.
  2. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Modelul acestei cani este foarte popular in Japonia si se regaseste si pe farfurii, boluri, cesti etc. Se numeste tokusa (十草), tradus literal „zece fire de iarba“, cu trimitere la multitudinea de linii care alcatuiesc modelul. Pe de alta parte, hoso (細) inseamna „subtire“ in limba japoneza. Liniile de pe cana sunt, intr-adevar, foarte subtiri. Particularitatea acestei cani, dupa cum mentioneaza producatorul, este faptul ca e foarte usoara, dar si foarte rezistenta.
  3. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Ceramica tradiţionala japoneza provenind din prefectura Gifu, zona cu cea mai mare producţie de Ceramica nipona.Acest tip de cana se foloseşte pentru ceai verde, savurat alaturi de sushi. Modelul canii se numeste fukuneko, ceea ce inseamna „pisica cu noroc“. Cana este rezistenta la temperaturi ridicate si poate fi folosita in cuptorul cu microunde.
  4. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Ceramica tradiţionala japoneza provenind din prefectura Gifu, zona cu cea mai mare producţie de Ceramica nipona.Acest tip de cana se foloseşte pentru ceai verde, savurat alaturi de sushi. Modelul canii se numeste Uoji, ceea ce inseamna „nume de pesti“.
  5. spuneți-vă părerea

    45,00 RON
    Numele acestei cani de ceai este Shingyou, prescurtare de la Hannya Shingyou (般若心経), ceea ce inseamna „Sutra Inimii“. Este cel mai popular text budist din Japonia si Asia de Est. Spre deosebire de alte texte budiste, Sutra Inimii este compusa din doar 260 de caractere chinezesti (toate inscriptionate pe aceasta cana), fiind un fel de „pastila“ de intelepciune budista.
  6. spuneți-vă părerea

    50,00 RON
    Ceramica tradiţionala japoneza provenind din prefectura Gifu, zona cu cea mai mare producţie de ceramica nipona. Acest tip de cana se foloseşte de obicei pentru ceai verde, savurat la masa alaturi de sushi. Imaginea de pe cana reproduce celebra stampa a maestrului Hokusai, din secolul al XIX-lea, reprezentand valurile Oceanului Pacific intr-o zi furtunoasa şi, in departare, Muntele Fuji. Valul urias a devenit simbolul mareţiei naturii şi al fragilitaţii omului in faţa ei. Se zaresc ici si colo si cateva barci purtate de valurile involburate.
  7. spuneți-vă părerea

    65,00 RON
    in Japonia aceasta cana se foloseste pentru servirea ceaiului verde. Numele ei se refera la culoarea si designul particulare – nuanta de albastru era folosita in China la finalul epocii Ming (secolul al XVII-lea), iar repetitia unui model geometric de baza pe toata suprafata canii este tot un stil ornamental chinezesc, inventat in orasul Jingdezhen (景徳鎮), renumit ca fiind capitala Portelanului chinezesc.
  8. spuneți-vă părerea

    55,00 RON
    Această cană este din porțelan, executată manual în zona Mino din prefectura Gifu, Japonia. Tehnica de ceramică și porțelan specifică acestei regiuni se numește Mino-yaki și este cea mai cunoscută în Japonia. Peste 60% din producția niponă de ceramică și porțelan provine din această regiune, al cărei sol este bogat în argilă, fier și alte elemente necesare olăritului. Zona Mino are o tradiție de olărit deosebit de lungă. Fragmente de ceramică datând din secolul VII e.n. au fost descoperite în regiune, iar numele Mino asociat cu olăritul apare în sursele istorice încă din anul 905. În 1988, guvernul japonez a desemnat arta Mino-yaki „tradiție/comoară națională“. Numele acestei cești, Kosome Karakusa, semnifică două lucruri. În primul rând, kosome (古染め) este un stil de pictură a porțelanului cu albastru, importat în Japonia din China la sfârşitul epocii Ming (secolul al XVII-lea). Acest stil de porțelan a fost inventat în orașul chinez Jingdezhen (景徳鎮), renumit ca fiind capitala porțelanului chinezesc. Karakusa (唐草), pe de altă parte, indică stilul ornamental de pe vase sau obiecte de artă obținut prin repetiția unui model grafic de bază. În cazul acestei cești, se poate vedea că motivul floral de bază se repetă pe toată suprafața ei. Este de remarcat că în Japonia acest model artistic, kosome karakusa, se regăsește și pe alte obiecte culinare – farfurii, căni, boluri pentru desert etc. –, fiind relativ des întâlnit. Ceașca poate fi folosită în cuptorul cu microunde și poate fi pusă în mașina de spălat vase.
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Loading...